Background Image
Table of Contents Table of Contents
Next Page  24 / 28 Previous Page
Information
Show Menu
Next Page 24 / 28 Previous Page
Page Background

24

ó āĈĉ ôûĀú _

ćðýąò _

þôøûøñ _

Ĭıĩĭİ ĴĭĿ

ó āĈĉ ôûĀú _

ćðýąò _

þôøûøñ _

Ĭıĩĭİ ĴĭĿ

מתכונים

חנוכה

סופגניה חמה ומתוקה

מצרכים

2/1 3 כוסות קמח

2/1 כפית מלח

1 כף שמרים יבשים או 2/1 כפית שמרים טריים

05 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות

2 כפות רום או ברנדי

1 כפית גרידת לימון

1 כוס חלב פושר

1 ביצה

אופן ההכנה

1. מנפים את הקמח לקערת המיקסר, מוסיפים

המלח והסוכר ומערבלים, מוסיפים את

השמרים וממשיכים לערבל.

2. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את

גרידת הלימון, הביצה, הרום והחמאה.

3. מוסיפים בהדרגה את החלב הפושר ולשים

היטב כ- 01 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש.

4. יוצרים מהבצק כדור ומעבירים לקערה נקייה

ומשומנת קלות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים

כשעה וחצי - שעתיים, עד להכפלת הנפח.

5. מרדדים הבצק לעובי של 2 ס"מ, בעזרת

חותכן או כוס קורצים מהבצק עיגולים.

6. מעבירים את העיגולים שקרצנו לתבנית

מרופדת בנייר אפייה ומכסים, מתפיחים 02

דקות.

7. מחממים שמן ומטגנים את הסופגניות 2-3

דקות מכל צד, על הסופגניות לקבל גוון זהוב

אך לא כהה מדי.

לאחר הטיגון להניח על נייר סופג ולמלא

במלית שאוהבים.

אפשרויות למלית:

ריבה, שוקולד, קרם

לוטוס, ריבת חלב,

ממרח חלבה ועוד....

סופגניותשל פעם

)52 יחידות(

ספינג'

מצרכים

1 גזר

1 תפוח אדמה

1 קישוא

1 בצל

1 בטטה

צרור פטרוזיליה או כוסברה )אפשר גם

וגם(

4 כפות קמח

2 ביצים

מלח, פלפל שחור, בהרט

שמן לטיגון הלביבות

אופן ההכנה

קולפים את הירקות ומגרדים אותם,

קוצצים את הפטרוזיליה והכוסברה

ושמים בקערה.

מוסיפים לקערה, קמח, ביצים ותבלינים

ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

מחממים שמן במחבת, לוקחים מן

התערובת כף גדושה ומשטחים אותה

בעזרת כף נוספת, לצורה של לביבה,

מניחים במחבת ומטגנים את הלביבות

2-3 דקות מכל צד.

אביגיל טרנוביץ )יזרעאל(, מושב אביגדור

מצרכים

1 ק"ג קמח מנופה

2 כפות סוכר

2 כפות שטוחות שמרים יבשים או 05 גרם

טריים

1 ביצה

1 כף מלח

1 כף ערק

4 כוסות מים

אופן ההכנה

שמים את הקמח בקערה, יוצרים גומה

ובתוכה שמים את הסוכר,

שופכים מים בהדרגה ומתחילים ללוש.

מוסיפים ביצה וערק ולבסוף מוסיפים כף

מלח.

לאחר שהבצק מוכן מורחים עליו כף שמן כדי

למנוע הדבקה.

לאחר שהכפיל נפחו, קורצים עיגולים

ומטגנים בסיר עם שמן עמוק על להבה

גבוהה.

כשהספינג' זהוב הופכים לצד שני, ומוציאים.

אפשר לבזוק אבקת סוכר, סוכר או דבש.

נשות המועצה האזורית באר טוביה מגלות, לכבוד החג, מתכונים סודיים ובעיקר טעימים

לביבות ירק

)61 יחידות(

תניא זכריה, מושב ביתעזרא

אידה חסון, מושבשדה עוזיהו