קול טוביה | המועצה האזורית באר טוביה

23 ò āĈĉ ûôûï _ ćðý÷ăĀ _ þôøûøñ _ Ĭıĩĭİ ĴĭĿ ò āĈĉ ûôûï _ ćðý÷ăĀ _ þôøûøñ _ Ĭıĩĭİ ĴĭĿ מתכונים שנה מתוקה יש לי יום יום חג מתכוני עוגות טעימות לחגים מתושבות המועצה. מצרכים לתערובת כדורי שוקולד: 002 גרם שוקולד מריר 001 גרם חמאה )1 חבילה קטנה( 4/3 כוס סוכר 1 כוס חלב 03 ביסקוויטים "פתי בר" )1 חבילה קטנה( לקרם שוקולד 2 מכלים שמנת מתוקה 1 כוס חלב 2 כפות סירופ מייפל או דבש 1 חבילה אינסטנט פודינג שוקולד לקישוט 3 כפות אבקת קקאו אופן ההכנה שמים בסיר בינוני שוקולד, חמאה, סוכר וחלב ומחממים על להבה נמוכה עד שהתערובת נמסה ונוזלית, מסירים מהאש. שוברים את הביסקוויטים לפירורים גסים, שמים בקערה גדולה ומוזגים פנימה בזהירות את תערובת השוקולד ומערבבים. מעבירים את התערובת לתבנית ומשטחים בעזרת גב של כף, מעבירים את התבנית לקירור מהיר במקפיא למשך 01 דקות. מקציפים במיקסר שמנת מתוקה, חלב, סירופ מייפל ואינסטנט פודינג, במהירות גבוהה למשך 2 דקות בערך, עד שהתערובת הופכת לקרם. מוזגים את הקרם לתבנית ומיישרים בעזרת לקקן. מעבירים את התבנית למקרר למשך 4 שעות לפחות, להתייצבות העוגה. שמים את הקקאו במסננת קטנה ומפזרים מעל העוגה. חותכים לריבועים ומגישים. עוגת כדורי שוקולד עוגת מרנג עם מוס שוקולד וגנאששוקולד מצרכים 1 חבילה מרגרינה רכה 4 ביצים 2 סוכר וניל 2 כוסות קמח תופח 2 שמנת מתוקה 2/1 1 פודינג וניל 2 גבינה לבנה %9 1 שמנת חמוצה 1 כוס סוכר אופן ההכנה הכנת הבצק מערבלים המרגרינה הרכה, קמח, חלמונים וסוכר וניל לבצק רך. מניחים כ 8/1 בצד )לפירורים(. את שאר הבצק משטחים בתבנית עגולה ואופים בתנור בחום של 071 מעלות עד שמשחים, כ- 02 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים. משטחים על תבנית את הבצק שהותרנו לפירורים, אופים כ- 01 דקות ומפוררים. הכנת הקרם מקציפים 4 חלבונים עם כוס סוכר לקצף יציב, מוסיפים השמנת המתוקה ופודינג וניל. בקערה אחרת מערבבים הגבינה והשמנת החמוצה ומוסיפים בעדינות לתערובת החלבונים. שמים התערובת על הבצק האפוי ומפזרים הפירורים מעל הקרם. עוגתשמנת פירורים טל חסן, מושב גבעתי גל כהן , בת 31, מושב כפר ורבורג )תבנית בקוטר 62 ס"מ( הבסיס – מרנג 4 חלבונים , 2/1 1 כוסות סוכר, 1 כפית חומץ 1 כף קורנפלור אופן ההכנה מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה סוכר עד לקבלת קצף יציב ומבריק. מוסיפים לקצף קורנפלור וחומץ ומקציפים במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומוזגים את התערובת. אופים בחום נמוך 041 מעלות למשך שעתיים עד שהמרנג נפרד בקלות מנייר האפייה. משאירים את המרנג מחוץ לתבנית עד אשר הוא מתקרר )לפחות 4 שעות(. מוס שוקולד 2 חבילות שמנת מתוקה, 1 אינסטנט פודינג שוקולד, 4 כפות ממרח נוטלה אופן ההכנה מקציפים שמנת מתוקה ואינסטנט פודינג עד לקבלת קצף רך. מוסיפים ממרח נוטלה וממשיכים להקציף לקצפת יציבה. )ניתן להוסיף כף נוטלה נוספת אם הקצפת אינה יציבה מספיק(. משטחים את המוס על המרנג. מעבירים את העוגה ל 4 שעות למקרר להתייצבות. גנאש 002 גרם שוקולד מריר, 1 שמנת מתוקה אופן ההכנה ממיסים יחד שוקולד ושמנת מתוקה מעל סיר עם מים רותחים. מערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה. יוצקים על העוגה ומחזירים למקרר. סנאית בן מוחה, מושב אורות

RkJQdWJsaXNoZXIy NTkzMDY=