קול טוביה | המועצה האזורית באר טוביה

22 ò āĈĉ ûôûï _ ćðý÷ăĀ _ þôøûøñ _ Ĭıĩĭİ ĴĭĿ ò āĈĉ ûôûï _ ćðý÷ăĀ _ þôøûøñ _ Ĭıĩĭİ ĴĭĿ באחרונה יותר ויותר משפחות בוחרות לעשות שימוש בכלים חד פעמיים לעריכת שולחן השבת והחג. השימוש בהם מאפשר חופש יצירה ועיצובים שונים המותאמים לאירוע, לעונה או לחג, דבר המעצים את חווית האירוח. על ידי תכנון מוקדם, בחירת כלים מתאימים, הוספת פריטי עיצוב ומעט יצירתיות התוצאה הסופית מרשימה מאוד ובעיקר נוחה. שמחתי על ההזדמנות שניתנה לי לחלוק אתכם טיפים לעיצוב שולחנות אירוח שאספתי במשך השנים ומעצם עבודתי ב'רפאלי'ס' והנה הם לפניכם: 1. תכנון ועיצוב השולחן: לרוב, עיצוב השולחן ייגזר מהחג ומנהגיו או מסיבת האירוח שלשמה אנו מתאספים והם בעצם ההשראה שלנו. בשלב הראשון היצמדו לקונספט שילווה אתכם. חשוב לבחור שניים שלושה צבעים מנחים או צבע אחד )בשימוש בשני צבעים הבחירה צריכה להיות של שני צבעים מנוגדים(. הקונספט ילווה גם את בחירת פריטי העיצוב הנלווים: מפיות, חבקים, קישוטי שולחן, מפה ועוד... זכרו : הסוד הוא בשילובים, אל תחששו להעז ולאלתר! 2. בחירת מפת השולחן: כשמדובר במפת השולחן חשוב לדעת את מידות השולחן. אם מחברים מספר שולחנות חשוב שהחיבור ביניהם יטושטש על ידי בחירת מפות מתאימות או ראנר שיעלים את החיבור ויקשט את השולחן בכך שידגיש את מרכזו ואת כל מה שמעליו. צבע המפה צריך להבליט את כל מה שמעליה כלומר, צבע שיסתור את צבעם של הכלים ופריטי העיצוב שיבחרו בהמשך. אם המפה צבעונית ומקושטת, הכלים שתבחרו צריכים להיות חלקים וללא עיטור )ברוב המקרים(, הבחירה של המפה היא גם מהחומר ממנו היא עשויה: נייר, בד לא ארוג )עלבד( או פלסטיק. 3. בחירת כלי האוכל: כלי האוכל החד פעמיים מגיעים במגוון איכויות, גדלים, גוונים וטקסטורות, והם מזמן לא הכלים הלבנים מפעם.... על הכלים להיות מתאימים לתפריט שבחרנו מבחינת האיכות שלהם, אם הארוחה מורכבת משתי מנות, על השולחן נערוך צלחת גדולה ועליה צלחת קטנה יותר. הכלים ערוכים לפי סדר השימוש בהם, הסכין מימין לצלחת ומימינו הכף )במידה ומוגש מרק(, משמאל לצלחת המזלג. 4. המפיות צריכות להיות מתאימות בדוגמתן לשאר הפריטים שעל השולחן. היו יצירתיים! מצאו פריטים שונים בבית שיכולים לשמש כחבקים מקוריים, סרטים, חוטי רפיה, אבזמים שונים ואפילו גבעולי פרחים. אם השולחן עמוס אפשר להניח את המפית מעל לצלחת או בתוך הכוס, קיפול מעניין תמיד מוערך ויוצר רושם של השקעה. 5. עיצוב מרכז השולחן יעשה בהתאם לאופי האירוע. הבחירות הצפויות הן פרחים או נרות. בחרו קישוט מיוחד למרכז השולחן, קישוט שיהיה נקודת המרכז והעניין של השולחן, בישיבה סביב השולחן רצוי לבחור מרכזי שולחן נמוכים שלא יסתירו את האורחים. בבחירת נרות אווירה סביב השולחן יש לבחור בנרות שאינם ריחניים היות ולמאכלים יש ריחות נעימים. גם פה שמור מקום חשוב לחשיבה 'מחוץ לקופסא' - ניתן להשתמש בקופסאות שימורים שנשטפו ונעטפו כבסיס לנרות, למצוא כלי זכוכית שונים בבית ולמלא אותם במלח גס ובתוכו לשים נר... המלח שומר על הכלי ויוצר השתקפות של האור. אפשר לאסוף עלים גדולים מהגינה ולשחק איתם במרכז השולחן וכו'.... הקפיאו נרות בשקית ניילון מספר שעות לפני הארוחה, זה ימנע מהם לטפטף. 6. הפתעות אישיות תמיד ישמחו והאורחים ירגישו שחשבתם על כל אחד ואחד מהם בנפרד. בהשקעה קטנה תוכלו למקם על כל צלחת הפתעה סמלית שתחכה לאורחים לפני תחילת הארוחה, זה יכול להיות ממתק ארוז, בהקדשה אישית שנכתבה ואוירה על כרטיס ברכה או בכל דבר שנארז באופן מקורי. 7. אין צורך לקנות סידורי פרחים, אפשר לקנות סוג של פרח אחד או שניים ולהם להוסיף שלל פרחי שדה וענפים מסביבת הבית. ערבבו בין סוגי פרחים וגוונים שונים והניחו בכלי קיבול כמו כוסות, בקבוקים ואגרטלים קטנים בגבהים שונים. 8. השתמשו במוצרים חד פעמיים כמו מפיות תחרה או מפיות נייר מעוצבות כבסיס לעיצוב מתחת לצלחת או לחבוק בעזרתן את הסכו"ם, מתחת לכוס או במרכז השולחן. 9. בחגים יש לשים על השולחן מוטיב אחד או שניים של החג ולעצב בעזרתו, לדוגמא: בראש השנה אפשר להשתמש בתפוחי גרנד סמית הירוקים כבסיס לנר על ידי הוצאת הליבה מהתפוח. בפסח אפשר לקנות אגוזי מלך ולפזר אותם במרכז השולחן, בשבועות ניתן לקשט עם אלומות שיבולים במקום פרחים וכו'.... 01.כלי הגשה יכולים להיות כל דבר שיש בבית, סלי קש בגדלים שונים, ארגזי עץ קטנים, מתקני שתיים ושלוש קומות )שאפשר להשיג כאלה העשויים מקרטון(, דליי פח קטנים, עציצים ריקים, מזוודות קטנות ועוד... שולחן החג שלי בלוח השנה שלנו חגים רבים, כך שיש לנו הרבה סיבות לחגוג, לארח ולהתארח. השימוש בכלים חד פעמיים אינו מגביל את אפשרויות עיצוב שולחן החג. הנה מספר טיפים שיגרמו לאורחים שלכם להתלהב חד פעמי בעריכה חג שמח ויצירתי איריס רפאלי מושב אורות

RkJQdWJsaXNoZXIy NTkzMDY=